fbpx

5 faktaa minusta

Kilpirauhanen

Kilpirauhasen vajaatoiminta on ollut matkassani aina, koska minulta on poistettu toinen kilpirauhanen lapsena. Vuosiin on mahtunut monenlaisia vaiheita. Ajanjaksoja, kun vajaatoiminta on oireillut. Kausia, kun toisen kilpirauhasen puuttumista ei ole huomannutkaan.

Pian viisitoista vuotta sitten sain kilpirauhasen vajaatoiminnan haltuun funktionaalisen lääketieteen opeilla, mikä toimi myöhemmin kimmokkeena lähteä opiskelemaan ravintovalmentajaksi.

Koronan myötä aihe nousi taas pintaan, kun sairastuminen sai kehossani aikaan autoimmuunireaktion. Tuntui aivan järjettömältä, että kehoni hyökkäisi omia kudoksiaan vastaan, kun se kamppaili äärirajoilla pitääkseen minut hengissä. Se oli virus, minkä immuunijärjestelmä pyrki tuhoamaan, ei minua.

Nyt tilanne on entistä parempi, kun koronaan sairastumisen myötä opin, mikä yhdistävä juurisyy autoimmuunityreoidiitilla ja pitkittyneillä koronaoireilla on

Ajattelen, että osaltaan kehon oireet ilmentävät tunteita, joita emme ole pystyneet jossain hetkessä kohtaamaan. 

Uuden oppiminen

Nautin uusien asioiden oppimisesta. Se on kirjoitettu tähtiini. Huollan kehoani kuun kierron mukaan. Human Design, uusimpana innostuksen kohteena, on tuonut vahvistuksen monille asioille itsessäni.

Opintojen myötä minulla on laaja ymmärrys hyvinvoinnista ja siitä miten hyvinvointiin voi vaikuttaa. Eniten minua on kuitenkin opettanut oma paranemismatkani.

 • Human Design, 2023
 • Uudistettuja Terveyden Tukipilarit® kursseja, Pro Health Oy, Paula Heinonen 2022-2023
 • Auvo® hoitajakoulutus, Brain Relief Academy, 2022
 • Kuu ja Terveys luentosarja, Kuusta Kuuhun, Ritva Nevalainen, 2022
 • Brain Relief® täydennyskoulutus, Brain Relief Academy, Jouko Kivimetsä, 2021
 • Brain Relief® hoitajakoulutus, Brain Relief Academy, Jouko Kivimetsä, 2020
 • Pyhä Nainen Akatemian workshoppeja, pitkiä koulutuksia ja 1:1 mentorointeja vuodesta 2019
 • Funktionaalisen lääketieteen jatkokursseja, Pro Health Oy, Paula Heinonen, vuodesta 2018
 • Funktionaalisen lääketieteen koulutus, Pro Health Oy, Paula Heinonen, 2016-2018
 • Terveyden Tukipilarit® kurssit, Pro Health Oy, Paula Heinonen, 2014-2016
 • Lääketieteen perusteet, Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2016
 • Ravitsemustieteen perusteet, Itä-Suomen yliopisto, 2016
 • NLP Practitioner, True Hearts, 2014
 • Lukuisia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennuksia Suomen tunnetuimpien valmentajien johdolla sekä kansainvälisiä seminaareja verkon välityksellä. 

Äitiys

Ra(s)kas äitiys on minulle tärkeintä maailmassa. Rehellisyyden nimissä se on ollut myös raskasta herkkänä, arkea usein yksin pyörittävänä vanhempana.

Nämä kissaveljekset opettavat minulle, mitä on rentoutuminen ja elämästä nauttiminen.

Tuoteselosteiden lukeminen

FUN FACT. Koska haluan suosia mahdollisimman aitoa, luonnollista, lisä- ja säilöntäaineetonta kaikessa, luen elintarvikkeiden, ravintolisien, kosmetiikan, vaatteiden ja sisustustekstiilien tuoteselosteet.

Voit varmaan jo arvata, että paras hoitohuoneesta saamani palaute on ”Täällä tuoksuu niin raikkaalle.”

Hiljaisuus

Ei ole mitään valmennusta tai metodia, mikä poistaisi pilvet taivaalta. Päivittäinen hiljentyminen on minulle se, millä saan palautettua itseni ydinolemukseeni, kirkkaansiniseen taivaaseen pilvien takana.

Hiljentyminen on ollut minulle päivittäinen rutiini jo vuosia. Jotain mikä pysyy, vaikka kaikki muu katoaisi. Se on toiminut todellisena henkivakuutuksena, kun elämässä on tapahtunut ennakoimattomia, elämää mullistaneita asioita.

Hiljaisuus on paras ääni mitä tiedän.

Varaa tutustumispuhelu

Nyt tiedät 5 faktaa minusta. Olisi ilo tutustua sinun tarinaasi ja olla oppaanasi muutoksessa kohti hyvinvointia ja seesteistä elinvoimaa.

T: Tiina