fbpx

Minun tarinani

Ajattelen, että ihminen on kokonaisuus, jossa keho, mieli ja tietoisuus vaikuttavat toisiinsa. Minun paranemismatkani alkoi kehosta. Oireeni eivät kadonneet ennen kuin heräsin ottamaan vastuun omasta hyvinvoinnistani ja tekemään asialle jotain.

Olin lapsesta saakka kärsinyt viikoittaisista päänsäryistä, joihin liittyi pahoinvointia, poskiontelotulehduksista, ihottumista sekä kilpirauhasen vajaatoiminnasta. 80-luvulla ei kiinnitetty huomiota, mistä ne voisivat johtua. Oireita hoidettiin särkylääkkeillä, antibiootteilla, kortisonivoiteilla sekä kilpirauhaslääkityksellä. 

Kiinnostus ravinnon merkitykseen alkoi Paula Heinosen yleisöluennoilta, radio-ohjelmista ja kirjoista. Yhtä blogiakin seurasin. Silloin tietoa ei vielä tullut joka tuutista niin kuin tätä nykyä. Yksi intentioni aloittaa ravintovalmentajaopinnot vuonna 2014 oli oppia löytämään ravitsemukseen liittyvän informaation runsaudenpulasta se punainen lanka ja arvioimaan mikä tieto voi pitää paikkaansa.

Moni vaiva on jäänyt matkan varrelle opittuani itselleni sopivan ruokavalion. Minulla on vain toinen kilpirauhanen tallella, mutta koen itseni terveeksi ja hyvinvoivaksi. Kokemusta on siitäkin, kun lääkitys ei toimi. Kuin myös siitä mahtavasta tunteesta, kun huomaa elinvoiman palautuvan. Saavutettua tilaa ei voi pitää itsestään selvyytenä, vaan terveys on päivittäinen harjoitus.

Luo itsestä huolehtimisesta luonnollinen osa arkea. Suorittamisen ja pelon sijaan motivaationa lempeys. Sitoudu paranemiseen kunnioittaen omaa polkuasi.”

Kun keho alkoi löytää tasapainon, kiinnostuin mielen toiminnasta NLP-koulutuksessa. Sen jälkeen olen tutustunut tunne- ja tietoisuustaitoihin. Olen käynyt lukuisia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennuksia Suomen tunnetuimpien valmentajien johdolla sekä kansainvälisiä seminaareja verkon välityksellä. 

Ulkoilun lisäksi Qi Gong on minulle mieluinen liikuntamuoto. Vapaa-aikani kuluu perheen parissa. Nautin hiljaisuudesta, metsässä liikkumisesta ja uuden oppimisesta.

Olisi ilo tutustua, ja olla oppaanasi muutoksessa kohti terveellistä hyvinvointia ja seesteistä elinvoimaa.

Tiina