fbpx

Ravintovalmennus

Lisää värejä

Ravinnolla on suurin vaikutus energiaamme. Sen lisäksi, että se on polttoainetta, keho valmistaa kaiken tarvitsemansa ravinnosta saamistaan rakennuspalikoista. Mitä luonnollisempaa, värikkäämpää ja ravinteikkaampaa ruokaa syöt, sitä paremmin voit.

Oman kokemukseni mukaan ravinnon merkitystä ei voi korvata, kiertää eikä kaartaa millään. Kun lähdet lisäämään hyviä asioita ruokavalioosi, kohentuva olosi palkitsee ja huonommat vaihtoehdot karsiutuvat luonnostaan.

FLT Ravintovalmennus

Mitä lisäarvoa FLT Ravintovalmennuksesta voi olla, kun olet käynyt oireidesi takia lääkärissä, kaikki labrat ovat viitearvoissa ja ruoansulatuskanava on kenties tähystetty ilman löydöksiä?

Tilanteelle on tehtävissä paljonkin kuin tyytyä jatkamaan elämistä oireiden kanssa.

FLT Ravintovalmennuksessa sinun oireesi otetaan tosissaan. Minulla on sinulle aikaa. Tärkeintä on sinun tarinasi. Historiastasi tehdään aikajana, joka selkeyttää elämäsi tapahtumien vaikutusta terveyteesi. Tarinasta ei etsitä syyllistä, vaan syytä oireillesi. Hahmotan kehoasi biokemiallisena kokonaisuutena. Sinä yhdistät terveelliset tavat luontevaksi osaksi omaa arkeasi.

FLT Ravintovalmennus tarkoittaa funktionaalisen lääketieteen periaatteille ja tutkittuun tieteeseen perustuvaa ravintovalmennusta. Paula Heinosen kurssien lisäksi koulutukseen kuuluvat lääketieteen ja ravitsemustieteen perusteiden opinnot. Koulutuksessa perehdytään ruokavaliohoitoon eri sairaustiloissa. Toimiva ruoansulatus ja hyvinvoiva suolisto ovat terveyden perusta. Niihin on tärkeä panostaa jo ennaltaehkäisevästi.

Ravintovalmennuksen kulku

Ennen tapaamista täytät kynällä tai sähköisesti alkukartoituslomakkeet, joilla kartoitetaan elintapoja, ruokailutottumuksia, stressitekijöitä, perimää, tämänhetkisiä oireita sekä aiempien laboratoriokokeiden ja tutkimusten tuloksia.

Tapaaminen kasvotusten Lappeenrannassa tai videoyhteydellä luoksesi. Sinun tarinasi tulee nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Matriksin ja aikajanan avulla hahmottuvat oireidesi juurisyyt.

Tapaamisen jälkeen sinulle laaditaan yksilöllinen hoito-ohjelma, jolla voidaan vaikuttaa oireiden juurisyihin. Opit koostamaan ateriat omat tarpeesi huomoiden. Tilanteen mukaan sinulle suositellaan ravintolisiä ja laboratoriotestejä.

Viet omaan arkeesi sopivat ratkaisut käytäntöön. Seurantatapaamisessa päivitämme miten tilanteesi etenee. Saat vastaukset ilmaantuneisiin kysymyksiin sekä uusia ideoita ja jatkosuunnitelman.

Usein kysytyt kysymykset

Klikkaa rivin alussa olevaa nuolenkärkeä lukeaksesi vastauksen.

Kyllä voi. Toimiva ruoansulatus ja hyvinvoiva suolisto ovat terveyden perusta. Ravitsemuksen korjaaminen on välttämätöntä, jotta terveys voi palautua ja pysyä yllä. Keho pystyy parantamaan itse itsensä, kun luomme sille oikeat olosuhteet.

”Kaikki sairaudet alkavat suolistosta.” -Hippocrates-

FLT Ravintovalmennus ei varsinaisesti ole laihdutusdieetti. Painotavoitetta tärkeämpää on oirepisteiden aleneminen ja olon kohentuminen. Painonpudotus tulee kaupan päälle, kun aineenvaihduntaa, maksan toimintaa ja hormonitoimintaa tuetaan. 

Paino on monimutkaisempi asia kuin syötyjen ja kulutettujen kaloreiden vähennyslasku. Eivätkä liian monet aiemmat kehon kituutuskuurit auta asiaa. Keho on voinut reagoida niihin joitain kertoja, mutta ei enää.

Prosessi kysyy luottamusta kehoon, että se toimii aina sinun parhaaksesi.

Monesti asiakkaani ovat erilaisten suolistovaivojen takia karsineet ruokavalionsa niin suppeaksi, ettei se enää riitä ravitsemaan kehoa. Hoitamalla oireiden taustalla olevaa syytä ruokavaliota voidaan laajentaa.

Joissain tapauksissa voidaan tarvita terapeuttista ruokavaliota hetkellisesti. Pidemmän päälle ylläpitoruokavalion ei ole tarkoitus olla tiukkapipoisen rajoittava.

Rajoitteiden sijaan keskitymme luomaan terveellisiä tapoja, joiden kanssa voit elää loppuelämäsi. Opit koostamaan ateriat omat yksilölliset tarpeesi huomioiden (syöden samaa ruokaa kuin muu perhe). Huomattuasi ravinnon vaikutuksen oloosi alat luontaisesti haluta parasta.

Monesti luotamme asiantuntijaan kosmetiikan valinnassa. Käytät kampaajasi suosittelemia shampoota ja muotoilutuotteita. Kosmetologi osaa valita sinun ihosi tarpeisiin sopivat hoitotuotteet ja juuri oikean huulipunan sävyn. 

Ravintovalmentaja suosittelee ravintolisät huomioiden yksilöllisen kokonaisuuden. Ravintolisät toimivat paremmin yhdistelminä kuin yksittäisinä valmisteina. On hyvä huomioida parhaiten imeytyvät muodot, muutoin laadukkaat valmisteet ja mahdolliset lääkitykset. Ravintolisät toimivat parhaimmillaankin vain ravinnon lisänä, eikä niillä voi korvata epäterveellistä ruokavaliota.

Laboratoriotestit valitaan asiakkaan kiinnostus ja budjetti huomioiden. Hiljattain otetut laboratoriotulokset huomioidaan. Ja paljon voi päätellä alkukartoituslomakkeiden perusteella. Toisinaan laboratoriotestit ovat välttämättömiä eteenpäin pääsemiseksi. Voi olla, että aivan olennaisia asioita ei ole mitattu missään vaiheessa.

Peruslabrojen lisäksi kauttani on saatavissa funktionaaliset testit. Ravintovalmentajan kautta voit saada joitain testejä alennettuun hintaan. Lisäksi saat tulkinnan testien tuloksiin. Tulkitsen laboratoriotuloksiasi terveyden kannalta optimaalisten arvojen kautta.

Tiesitkö, että laboratoritestien viiteaarvot on määritelty niin, että testattujen henkilöiden tuloksista 90 % mahtuu viitearvoihin. Vain yhteensä 10 % jää joko viitearvojen ala- tai yläpuolelle. Testattavat henkilöt on valittu satunnaisesti, ei erityisen terveistä ja hyvinvoivista yksilöistä.

Erilaiset hintavaihtoehdot löydät HINNASTO-välilehdeltä.

Käännetään kysymys niinpäin, mitä olisit valmis maksamaan voidaksesi paremmin?

“Paras sijoitus, minkä voit koskaan tehdä, on oma terveytesi.”

Ennen tapaamista ravintovalmentaja tutustuu toimittamaasi alkukartoitukseen. Tapaamisen jälkeen hän laatii sinulle yksilöllisen hoito-ohjelman. Hinnat sisältävät alv 24 %.

Voit maksaa ravintovalmennuksen ePassi Hyvinvointi edulla.

Tätä kysytään usein ja siihen on mahdoton antaa tarkkaa vastausta. Ovatko valmennuksesta tulevat vinkit ja oivallukset piste i:n päälle vai oletko vasta alkamassa piirtää i-kirjainta? Oletko kiinnostunut optimoimaan hyvinvointiasi ennaltaehkäisevästi vai onko sinulla lääkityksiä diagnosoituihin sairauksiin vai onko tilanteesi jotain näiden väliltä?

Suosittelen suhtautumaan asiaan paranemisprosessina. Oireesi eivät ole ilmaantuneet yhdessä yössä, eikä ravitsemuksen kautta tulevat vaikutukset ole särkylääkkeen kaltaiset. Särkylääke helpottaa nopeasti, mutta ei vaikuta pitkään ja hoitaa vain oiretta.

Kohentuvaan oloonkin tottuu, niinpä seurantatapaamisten parhaimpia hetkiä ovat oirepisteiden vertaaminen lähtötilanteeseen.

Yhden kanssa tavataan neljä kertaa vuodessa. Toinen kaipaa tiiviimpää tahtia tai enemmän tukea kuukausittaisista tapaamisista. Kolmannella asiat ovat aikalailla kunnossa ja tarvitaan vain pieni päivitys. Erilaisiin valmennussisältöihin pääset tutustumaan tarkemmin HINNASTO-välilehdellä

Haluatko työskennellä kanssani?

Voit ajatella ravintovalmennusta sinun ja ravintovalmentajan yhteisnosteena. Odotan sinun olevan valmis muutokseen. Olet kenties jo kyllästynyt voimaan huonosti tai olet innostunut huolehtimaan terveydestäsi enneltaehkäisevästi.

Voit odottaa ravintovalmennukselta asiantuntemusta ja lempeää sparrausta kohti pysyvää terveellistä elämäntapaa. Yhdessä löydämme sinun arkeesi sopivat ratkaisut.

Vastaanotto Lappeenrannassa tai tapaaminen videoyhteydellä.